Verdenskongressen for osteoporose og muskel og skjelett er utsatt.

IOF skriver til oss for å informere om at verdenskongressen for osteoporose, slitasjegikt og muskel-skjelettsykdommer, planlagt til 2. april 2020,...

IOF skriver til oss for å informere om at verdenskongressen for osteoporose, slitasjegikt og muskel-skjelettsykdommer, planlagt til 2. april 2020, er utsatt til 20. og 23. august 2020.

Verdenskongressen for osteoporose, slitasjegikt og muskel-skjelettsykdommer (WCO) er den største begivenheten over hele verden som omhandler epidemiologi, helseøkonomi, translasjonsaspekter og klinisk behandling av bein-, ledd- og muskelsykdommer. Med et rekordstort antall på over 1500 abstrakter mottatt i år, vil 2020-utgaven av WCO være enda mer vellykket enn tidligere utgaver, skriver de.

Nasjonal helse må forbli den viktigste prioritering når IOF vurderer den raske, verdensomspennende spredningen av det siste COVID-19-utbruddet. I løpet av den siste måneden har IOF som andre land, overvåket utviklingen av dette utbruddet daglig. IOF har valgt og følge anbefalingene fra forskjellige internasjonale organisasjoner nøye, inkludert Verdens helseorganisasjon (WHO) og Center for Disease Control and Prevention (CDC). I forrige uke møtte IOF  kolleger fra WHO for å diskutere de mest passende alternativene for å unngå potensiell skadelig eksponering av deltakerne for viruset. WHO har gitt ut et omfattende dokument med viktige anbefalinger for de som planlegger store begivenheter i forbindelse med COVID-19 korona-virusutbruddet, som IOF hadde planlagt å implementere under møtet i Barcelona i april.

Verken WHO eller CDC har bedt om et forbud mot ikke-essensiell reise til Spania, og disse organisasjonene anbefalte ikke å avbryte store medisinske kongresser. På kvelden 3. mars informerte imidlertid professor Adolfo Diez Perez fra Barcelona (leder av IOFs lokale organiseringskomité) IOF om at det spanske helsedepartementet hadde gitt en anbefaling om å avlyse enhver begivenhet (kongress, møte, seminar) som involverer Helsepersonell, i landet.

Med tanke på den enorme mengden innsats og ressurs som er lagt ned til WCO i 2020 av det vitenskapelige samfunnet så vel som av selskapene som støtter arrangementet, føler vi at å kansellere kongressen ikke er et alternativ.

IOF informerer om at WCO 2020 nå vil finne sted i Barcelona, ​​Spania som forventet, men at datoene for arrangementet har flyttet til:

Torsdag 20. august til søndag 23. august 2020.

Så får vi se hvordan situasjonen er nasjonalt her i Norge når den tid kommer.

Jad NOF.