Dagbladet 29.oktober , Studie: Derfor er D-vitamin viktig for kroppen din.

NOF deler gjerne Dagbladets artikkel om D-vitaminer. Se dagens avis på www.dagbladet.no og i papirutgaven. Les mer her: https://www.dagbladet.no/tema/studie-derfor-er-d-vitamin-viktig-for-kroppen-din/72869531 D-vitamin...

NOF deler gjerne Dagbladets artikkel om D-vitaminer. Se dagens avis på www.dagbladet.no og i papirutgaven.

Les mer her: https://www.dagbladet.no/tema/studie-derfor-er-d-vitamin-viktig-for-kroppen-din/72869531

D-vitamin er viktig for å ha et sunt og friskt skjelett livet gjennom. Om sommeren lager kroppen D-vitamin selv når man er ute i sola. I vinterhalvåret derimot, er man nødt til å ta tilskudd for å sikre seg nok. Anbefalingene fra norske helsemyndigheter er 10 mikrogram daglig. Svært mange i Norge får i seg for lite D-vitamin.

Medical News Today publiserte nylig en artikkel som tok for seg viktigheten av å få i seg nok D-vitamin. Dr. Leen Antonio fra University Hospitals Leuven i Belgia har sammen med flere europeiske forskere gjennomført en stor studie på eldre menn (40-79 år) og D-vitamin. Funnene viser blant annet at lave nivåer av D-vitamin kan føre til beinskjørhet og økt risiko for hjerte- og karsykdom.

Krever innlogging eller Dagbladet Pluss.