Info.

Informasjonsmateriell

Ajour pr. januar 2016

Oversikt

Følgende informasjonsmateriell kan bestilles ved å kontakte forbundskontoret på mail: nof@nof-norge.no Brosjyrematerialet under er med i velkomstpakken til alle våre nye medlemmer.  Uten medlemsskap koster hvert hefte kr. 50,-

Sterke bein hele livet
Sterke bein hele livet

Hovedtemaet for osteoporosedagen 2015 var Kosthold og Mosjon. I denne forbindelse har vi gitt ut IOFs brosjyre om Kosthold. Brosjyren har vi kalt ``Sterke bein hele livet`` og er i tråd med norske kostholdsråd og særlig gitt oppmerksomhet på mat rik på kalsium. Brosjyren er oversatt og trykket med tillatelse av IOF. Den koster kr. 50,-. Porto kr. 20,- kommer i tillegg. Kan bestilles hos oss på nof@nof-norge.no

Benskjørhet - Hva er det? Hva gjør jeg?
Benskjørhet - Hva er det? Hva gjør jeg?

Brosjyren informerer om hva benskjørhet er, og hva man kan gjøre når man har sykdommen. Alle nye kvinnelige medlemmer får automatisk ett eksemplar i velkomstpakken.

Benskjørhet hos menn
Benskjørhet hos menn

Brosjyren inneholder informasjon om hva osteoporose er, og tar for seg årsaker, forebygging og behandling spesielt rettet mot menn. Alle nye mannlige medlemmer får automatisk tilsendt ett eksemplar i første velkomstpakke.

Bygg og bevar - bygg et sterkt skjelett for barnet, og ta vare på ditt eget
Bygg og bevar - bygg et sterkt skjelett for barnet, og ta vare på ditt eget

Denne brosjyren er det kun få eks. igjen av, og det er pr. d.d. usikkert om denne blir videreført (juni 2014). Det er viktig å bygge så mye benmasse som mulig frem til 25-30 års alder. Det er derfor av betydning å innarbeide gode vaner allerede fra en er barn. Denne brosjyren er beregnet på den nybakte mor. Den gir informasjon og råd om hvordan hun kan bygge et sterkt skjelett hos barnet, og hvordan hun selv kan ta vare på sitt eget. Det vil være en god investering for å unngå osteoporose (benskjørhet) senere i livet. Brosjyren er egnet utdelt på helsestasjon, apotek og legesentre.

Er du sprø?`` Denne brosjyren er slått sammen med brosjyren ``Bli medlem``.
Er du sprø?`` Denne brosjyren er slått sammen med brosjyren ``Bli medlem``.

Informasjonsbrosjyren har et klart budskap til alle kvinner uansett alder: ``Annenhver kvinne over 50 år vil få osteoporotiske brudd i løpet av sin levetid. Fortvil ikke, det er aldri for sent å gjøre noe - tap av benmasse kan både forebygges og behandles. Ved å kjenne din risikoprofil vil du kunne påvirke risikoen for å utvikle denne ``stille`` og invalidiserende tilstanden.`` Brosjyren tar for seg: Fakta om hvem som er mest utsatt for å utvikle osteoporose, hvordan kartlegge din egen risikoprofil, test deg selv! - enkel måte å beregne ditt daglige kalsiuminntak, fakta om osteoporose og 5 enkle råd for for å forebygge osteoporose.

Praktisk Talt, Bedre for Benskjøre
Praktisk Talt, Bedre for Benskjøre

Denne brosjyren er ny av året i ny drakt. Koster kr. 50,-. Dette er et idéhefte med praktiske råd for og av personer med sammenfallsbrudd i ryggen. Heftet tar for seg smerter, personlig stell, dagliglivets arbeidssituasjoner, fritid, å bruke kroppen og nyttig å vite om blant annet kommunehelsetjenesten og hjelpemiddelsentralen. I tillegg har flere personer med ryggbrudd skrevet om hvordan de takler livet med osteoporose.

Osteoporose - De vanligst stilte spørsmål med svar
Osteoporose - De vanligst stilte spørsmål med svar

Heftet gir svar på mange spørsmål som dukker opp når du har osteoporose, både for deg uten brudd og med brudd.

InformasjonsmateriellTreningsprogram for osteoporosepasienter.
Ny DVD er produsert. januar 2013. Kun DVD. Fortsatt veldig aktuell!

DVDen består av en 15 minutters informasjonsdel og en 30 minutters treningsdel. Programmet kan brukes til ulike formål: hjemme hos den enkelte bruker, som instruksjon i gruppesammenheng ( f. eks. eldre- og dagsentre), helsepersonell kan bruke den som idebank for trygge øvelser til pasienter med etablert osteoporose og informasjonsdelen kan brukes for alle som ønsker mer kunnskap om osteoporose.

Kreft og beinhelse.
I en serie på flere informasjonshefter fra IOF er dette den første! flere kommer etter hvert.

Osteoporose er en tilstand der beinvevet blir tynnere og sprøere, noe som kan føre til at det lettere brekker.